Het water komt
24 juni – 9 september 2023 is de zomermanifestatie ’t Waeter komt! gehouden in Brouwershaven.

Rondom 1 februari was er een vierdelige serie op tv met de titel ‘Het water komt’. De verhalen van o.a. ooggetuigen grepen mij enorm aan. Om uiting te geven aan wat het in mij losmaakte schreef ik een gedicht en plaatste dit op Facebook.
Weken later werd ik benaderd door iemand die betrokken was bij een project in Brouwershaven naar aanleiding van de 70 jaar herdenking van de Watersnoodramp. Hij vertelde dat ze mijn gedicht hadden gelezen en dat het hem en de bestuursleden enorm had getroffen.
Zo’n uitspraak op zichzelf is al een prachtig compliment. Want dat is wat ik graag wilde bereiken met dit gedicht.
𝑮𝒆𝒗𝒐𝒆𝒍𝒆𝒏𝒔 𝒗𝒆𝒓𝒕𝒂𝒍𝒆𝒏 𝒏𝒂𝒂𝒓 𝒘𝒐𝒐𝒓𝒅𝒆𝒏 𝒎𝒆𝒕 𝒂𝒍𝒔 𝒅𝒐𝒆𝒍 𝒅𝒊𝒕 𝒐𝒗𝒆𝒓 𝒕𝒆 𝒃𝒓𝒆𝒏𝒈𝒆𝒏 𝒂𝒂𝒏 𝒅𝒆 𝒍𝒆𝒛𝒆𝒓
Hij vroeg me of ze mijn gedicht eventueel mochten gebruiken om op een doek van 3 x 10 te drukken en op te hangen in de kerk. Ik voelde me vereerd, zeker gezien het onderwerp en gaf uiteraard mijn toestemming.
Lange tijd hoorde ik niets, maar een aantal weken later ontving ik een mail waarin men aangaf dat mijn gedicht onderdeel uit zou gaan maken van de expositie.
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.